De 20 beste websites voor gratis stockfoto's

4 maart 2020
In het kort
Om u te helpen de beste gratis stockfoto’s voor uw projecten te vinden, hebben we een lijst samengesteld van de 20 beste gratis stockfotosites.

Jaren geleden was het erg moeilijk om een ​​goed beeldmateriaal te vinden voor gebruik in websites of ontwerpprojecten. De gratis stockfoto's die beschikbaar waren hadden vaak niet de beste kwaliteit. Vaak hadden betaalde abonnementssites zoals Shutterstock en Photodune de beste selectie om uit te kiezen, maar de relatief hoge kosten van deze diensten weerhielden veel mensen ervan om ze te gebruiken. Bovendien werden afbeeldingen van deze diensten steeds weer hebruikt op verschillende plaatsen en dus werden ze snel herkend als stockafbeeldingen. En een stockafbeelding die als zodanig wordt herkend geeft meestal niet de juiste merkuitstraling. Een merk wil immers herkenbaar zijn als een uniek merk.

In de loop der jaren zijn veel fotografen zo goed geweest om kwalitatief geweldige afbeeldingen gratis te publiceren en het commercieel gebruik ervan toe te staan, vaak zonder enige beperkingen. Veel sites zoals Pixabay, Pexels en Visualhunt zijn dé bestemming geworden voor het vinden van dergelijke gratis stockfoto's van hoge kwaliteit die kunnen worden gebruikt in commerciële ontwerpprojecten en op websites. Vanwege de grote verscheidenheid aan deze gratis stockafbeeldingen, heeft u nu een enorme selectie aan afbeeldingen om uit te kiezen.

Om u te helpen de beste gratis stockfoto’s voor uw projecten te vinden, hebben we een lijst samengesteld van de 20 beste gratis stockfotosites. Deze sites bieden allemaal stockfoto’s die een professionele kwaliteit hebben, en goed te gebruiken zijn op websites zonder het idee te krijgen dat er standaard (gratis) stockfoto’s zijn gebruikt. De genoemde websites bieden allemaal gratis afbeeldingen aan, maar denk er wel aan dat de licentieovereenkomsten die ze hanteren verschillend kunnen zijn. Lees altijd eerst goed de licentieovereenkomst voordat u de foto’s gebruikt voor (commerciële) projecten.

Pixabay

pixabay website voor gratis stockfoto's schermafbeelding

Pexels

pexels website voor gratis stockfoto's schermafbeelding

Unsplash

unsplash gratis stock foto's schermafbeelding

Freeimages

freeimages stock foto's schermafbeelding

Visualhunt

visualhunt stock foto's schermafbeelding

Cupcake

cupcake gratis stock foto's schermafbeelding

Magdeleine

Magdeleine gratis stockfoto's schermafbeelding

Libreshot

libreshot gratis stock foto's schermafbeelding

Europeana (historisch materiaal)

europeana schermafbeelding

Stocksnap

stocksnap gratis stockfoto's schermafbeelding

Glyphs

glyphs stockfoto's schermafbeelding

Picography

picography gratis stockfoto's schermafbeelding

New old stock

new old stock stock foto's schermafbeelding

Stockio

stockio gratis stock foto's schermafbeelding

Stockvault

stockvault gratis stock foto's schermafbeelding

Dreamstime

dreamstime gratis stock foto's schermafbeelding

Negative space

negative space stock foto's schermafbeelding

Rawpixel

rawpixel stock foto's schermafbeelding

Foter

foter stock foto's schermafbeelding

My Stock Photos

my stock photos gratis stock foto's schermafbeelding